Kinesiolog Arne Selin

Jag tänkte berätta om några solskenshistorier. Det är dock långt ifrån alla som slutar på detta lyckliga sätt dvs jag lovar inte att alla kan bli bra/bättre!

Dessutom ger jag alltid mina kunder hemläxa för att själva kunna upprätthålla det positiva i behandlingen. Det är inte utan orsak att vi har fått de problem vi har.

Det spelar ingen roll om vi har lagat punkteringen på cykeln. Däcket går sönder i alla fall om vi fortsätter att cykla på spik!

 

Reflektion efter första mötet!
Redan under behandlingen började jag märka att jag blev avkopplad. Kroppen slappnade av, det var som att få en "krypande" eller "harmoni" inuti. Käken, den hängde inte men blev så behaglig, så rörlig. Kunde och kan öppna munnen igen och det tog inte emot. Även känsla av styrka, den inre styrkan kom. Och den hoppas jag att jag behåller länge. Att bli bemött med sådan respekt och ärlighet, bli hörd. Öm i örat av senapsfröna, som sattes på punkterna. Känslan av avkoppling utan alkohol. Det var länge sedan jag var så här. Lugn och harmonisk, det är så här det ska vara. Ingen stress, ingen oro. Då är livet som det ska. HARMONI! Om det här håller isig, så blir mitt och min resa lättare.
 
Tack så mycket!
 
Syns och hörs snart igen
 
Ann Elfstig

 

Arne är en person man ögonblickligen får förtroende för. Han tar med sin lugna och harmoniska närvaro fram det bästa i en inför behandlingen som inte liknar något annat jag provat.

 Jag är 28 år gammal och har haft problem med ryggen i fem år och knäna ungefär halva den tiden. Detta har kraftigt gått ut över min livskvalité och jag har harvat mig genom hela vårdapparaten med läkare, sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer, massörer om vartannat.

 Tre månader med Arne har gjort mer för mig än allt annat tillsammans. Mina knän är nu helt bra och min rygg är på god väg. Jag kan löpträna igen och har till och med tagit upp handbollen. För detta kommer jag vara evigt tacksam. Som en bonus på det har jag även slutat gnissla tänder. Min flickvän hälsar stort tack.

 /Marcus
 
 

Hej Arne

Jag har mått jättebra efter att jag var hos dig, foten är rak, känningen som jag har haft i skinkan (diskbråcket) känns inte av inte heller den onda höften har gjort sig påmind.

Du har gjort något fantastiskt med min kropp!

Tarmarna har fått fart, jag har varit på toa varje dag sedan jag slutade med mjöl och mjölk produkter.

Ok, jag har ju ätit färsk och torkad frukt, men nu tar jag bort även det.

Om vi inte hörs innan jul så vill jag passa på att önska dig en fin jul och nyår!

Jill

 

För drygt två år sedan fick jag diagnosen utmattningsdeppression. Jag var helt under isen och hade stora svårigheter med vardagen. Jag sov ca 15 timmar per dygn och kunde inte läsa, lyssna på musik, titta på teve eller leka med mina barn. Det var otroligt frustrerande. Jag blev rekommenderad att gå till Arne och det var nog min räddning.

Första behandlingen blev ett uppvaknande. Den fick mig att inse att jag inte kunde ignorera mig själv längre. Det går inte att springa ifrån sig själv, hur snabb man än är.

Genom Arnes behandlingar, kostråd och övningar kom jag tillbaka till en lättare vardag. Från att inte ha kunnat ta mig till lokalen utan hjärtklappning och svettningar, kan jag idag känna mig helt fri från alla symptom. Jag är övertygad om att utan regelbunden behandling, hade det tagit oändligt mycket längre tid. Sjukvården skrev ut antidepressiv medicin, men det var inte vad jag behövde i det långa loppet.

Det bästa med Arne är att han ser till helheten. En muskel värker av en orsak. Allergier går att behandla med otroliga resultat. Och för min del, stress är inte ett bestående tillstånd. Med förståelse och djup empati har han också fått mig att våga förändra mitt liv på flera plan. Jag är idag fri från depression, magbesvär, allergier. ständig trötthet och känner äntligen igen mig själv igen. Det låter otroligt, jag vet! Men det var rätt för mig!

Jag rekommenderar Arnes behandlingar varmt. Kinesiologi är bara en del av behandlingen. Arne är resten!

Linda Fries-Åman

 

Efter ett och ett halvt år av behandlingar hos olika hudläkare blev jag rekommenderad att gå till Arne för att få hjälp med mitt eksem. Efter bara tre behandlingar fick jag resultat som jag bara hade kunnat drömma om i min situation. Några veckor senare var mitt eksem  helt och hållet utläkt! Han hjälpte mig även med spänningar jag har haft i käken och nacken, även detta med väldigt snabba resultat. Jag rekommenderar verkligen denna behandlingsform, och i  synnerhet Arne, då han hjälpte mig bättre än vad sjukvården någonsin kunnat göra. Arne är dessutom supertrevlig och väldigt  professionell.

Hälsningar Caroline

 


 Tack för senaste! Matilda har blivit mycket lugnare, gladare och säger att hon nästan inte har sina tvångstankar kvar! Det var största möjliga effekt jag kunde förvänta mig och det är FANTASTISKT! Hon bråkar fortfarande med Claes, men hon kan styra situationen mot försoning!

Stort tack och ha det så bra! Vi ses den 21 okt!
Med vänliga hälsningar Marina
 
 

Frida – som idag är 17 år – har haft problem med återkommande förkylningar, ont i halsen och nästäppa sen hon gick i femte klass.

Vi har flera gånger varit i kontakt med sjukvården och efter remisser haft flera läkarbesök på Öron-näsa-hals. Frida har blivit ordentligt undersökt och vi har verkligen blivit tagna på allvar. Däremot har ingen kunnat hitta något direkt fel på Frida och vi har inte fått några råd om hur vi ska komma till rätta med problemet.

Så smått har vi börjat acceptera att Frida väl är känslig och att hon får leva med det här. Genom bekanta kom vi sen i kontakt med Arne. På första mötet fick Frida behandling och några kostråd och hon startade direkt att äta som hon rekommenderats.

Nu har det snart gått 7 veckor och Frida har inte haft ont i halsen och inte varit förkyld på hela den tiden. Det som hon själv är mest nöjd med är att hon inte längre är tät och snuvig i näsan.

7 veckor kanske inte låter som en lång period men Frida har inte varit problemfri så länge på flera år.

/ Marie, Fridas mamma

 

Thomas heter jag. Jag är 33 år och har haft problem med ond rygg i ca: 25 år. Genom åren har många behandlingsmetoder avverkats. Bla hos Naprapater och Kiropraktorer vars behandlingar har legat i 3-4 månaders intervaller ( under 15 år)Provade sedan på den alternativa vården i form av Osteopat, villket reducerade intervallerna till 7-9 månader (utan att ha ont) men efter 4 år kom problem med slitna diskar samt värk och strålning ner i benen.

När hoppet tröt rejält träffade jag Kinesiolog Arne Selin som påstod sig kunna behandla lidandet enkelt. Det visade sig vara värt ett försök.

I dag är jag fri från domningar och värk samt har en kroppshållning som är värd namnet.

 

Jag har under 4-5 år haft ont i käken då jag bet ihop hårt när jag sov och till slut föreslog tandläkaren att jag skulle skaffa bettskena vilket jag tyckte var fel väg att gå. Problemet lättade då jag bytte jobb men fanns fortfarande kvar.

Pratade med en kollega som tipsade mig om Kinesiologi och av en slump så fick jag ett erbjudande att testa på hos Arne Selin. Jag hade hört talas om det här tidigare av en vän så jag var ganska öppet inställd men visste inte riktigt vad som skulle hända. Arne berättade lite om vad Kinesiologi är och muskeltestade sedan mina reflexer.

 Jag fick i uppgift att göra vissa övningar som var väldigt enkla - spänna ut fingrar och tår i ett antal sekunder i olika set för att jobba med och integrera den reflex som var aktiv, Arne kallade "Babkins reflex". Jag fick också lite akupressur.

 

 Jag gick hem och gjorde övningarna en gång om dagen och kunde  konstatera att efter tre dagar hade mina besvär avtagit rejält.

 Efter en vecka var de borta. Jag frågade om jag skulle fortsätta och  fick till svar att det var bra att göra dem ett tag för att befästa beteendet och sedan kunde jag sluta om jag ville. Jag gjorde det här varje dag i ungefär en månad och efter det gör jag dem då och då om jag känner en tendens att vilja bita ihop (stressiga situationer).

 Jag vaknar inte längre av att jag har bitit ihop käken vilket gör  att jag sover mycket bättre! Jag är mycket nöjd med den behandling jag fick och att Arne visade vad lätt det var för mig själv att göra något åt mitt problem!

 Thérèse

  

 

Den 21 november 1994 ringde jag jobbet och sjukanmälde mig ,jag hade svåra smärtor i min vänster arm den gick inte att röra .Det visade sig att jag hade fått Tendonites .Fick cortison sprutor inflammationshämmande medicin och sedan olika behandlingar ,för rygg nacke axlar .
 
Vattengymnastik .ultraljuds behandlingar på rygg ,nacke axlar ,qigong och avslappningsövningar ,styrketräning hos en sjukgymnast.Men jag blev bara sämre smärtorna spred sig över allt i kroppen.Sommaren 1995 kom jag in på utredning vid Smärtkliniken Kronan och där fick jag diagnoserna Fibromyalgi och Kroniskt Trötthetssyndrom/ CFS av svåraste grad och fick helt sjukbidrag (Förtidspansion) Fick hemtjänst hade svårt att klara mig själv och min då 3,5 år gamla son. Jag fick olika smärtmediciner och antidepressiva läkemedel ,var ochså nedstämd vid det här läget,och sov dåligt och fick sömntabletter ,Där påbörjades medicinering med antideprissiv  medicin och olika andra smärtmediciner som blev till 19 olika tabletter under resans gång genom Vårdapparaten.Tillsammans med hjärtmediciner och annat ,som tillkom senare.
Nya symtom nya piller.
 
Jag fick snabbt besvär med magen ,så jag har besökt Mag och Tarm Specialist och gjort Gastroskopi och Koloskopi,det visade sig att tarmarna var inflammerade uppifrån och ned.Jag fick se det själv på en bildskärm ,roligare film för min del tack.
 
Öronläkare besökte jag ochså hade svår tinnetus ,och var extremt ljudöverkänslig emellanåt .Det var svårt att vistas i stadsmiljö ,gick inte alls ibland.Fick ligga i tystnad i flera timmar efter att ha varit ute ,fick ochså jätteont i örona.Inga hörselfel.

Ögonläkaren fick ochså besök utav mig, jag hade dimmsyn ,synbortfall ,kliiga klibbiga rinnande röda ,torra ögon såg svarta flagor som flöt omkring i mitt synfelt hade ochså svårigheter med avstånd ,när jag gick så kändes som marken var endast 80cm nedanför ,jätteläskigt och så var jag mycket ljusöverkänslig .Inga fel på ögonen,måste vara grundsjukdomen sa Ögonläkaren.Fibromyalgi

Gynekologen har fått många besök ,hormonella störningar påvisades på provsvaren.
 
Psykiatern besökte jag ochså ,började få svåra panik ångest atacker ,fick av henne veta att jag är psykiskt frisk och att det var grundsjukdomen ,ja Fibromyalgi /  CFS .Nu vet jag att det är dofterna som triggar igång fly fläkta systemet  i hjärnan .
 
.År 2004 började jag få problem med hjärtat ,hög puls ,hjärtflimmer,rusningar Var inlagd på Sös 1 dygn och
Torax Karolinska 3 dygn med hjärtmonotör ,dem gjorde kranskärlsröntgen och allting såg bra ut.Diagnos Stress ,jag var jätteglad att inte ha något fel på hjärtat ,men symtomen fortsatte,det blev många resor till KS med hjärtrus och flimmer , En riktig rysare går inte att beskriva hur rädda jag var .Hemmet fick jag möblera om så att det fanns plats för  sjukbår och  ambulans personal.
 
Jag började bli mer doft och kemikaliöverkänslig .Till slut så var det jag som förstod att det var dofter som var boven i det hela.Det var i början av december 2009,då började jag få så svårt med lungorna ,fick astma och jättetrångt i bröstet,svårigheter med andningen .
Jag var då så doft och kemikalieöverkänslig att jag  inte kunde åka någonstans ,först i  marsmånad 2010 tog jag mig till en allergispecialist på Sofiahemmet .Hon frågade mig om jag hade en stuga där jag kunde stanna i i några månader ,för att det enda jag kunde göra var att undvika dofter och kemikaier(Det visste jag ju redan) .Så jag fick isolera mig i hemmet och med några undantag handlade jag på Ica för mat måste man ha .Handlade när det var som minnst folk ,det var en evig flykt undan dofter,alltid på min vakt,även i hemmet om fönster var öppna och grannarna började grilla.Jag hade ständiga smärtor sov nästan hela dygnet ,kom inte ur sängen på morgonen först en 11,30 för att hinna med minst två långa tupplurar fram till 19.30 .På kvällarna var jag vaken till 00,30.Så tiden gick fort under isoleringen ,man sov.
 
Isoleringen tog slut 1 april 2011,den dagen har visat sig ha förändrat mitt liv, då jag som tur är hittade Kinesiolog Arne Selin
 
Du ville testa att spruta perfym ut i luften innan jag gick och jag blev förskräckt .Jag kom ut till taxien och en parfymdoftande chaufför och blev inte dålig.

Jag tänkte... detta är ett aprilskämt...jag sade inget till någon på en vecka.Gick om kring bland människor och nöp mig själv i armen,
försiktigt i min närmiljö i början .Tillfrisknandet har kommet sakta men säkert och fortsätter.Jag klarar av mer och mer.jag har börjat åka T banan igen.Och har varit på en Restaurang och ätit .
 
Jag vaknar nu ca 7,30 och håller igång hela dagen ,sover vid 00.30 .Jag tar långa promenader ,träffar vänner,familj ,har börjat styrketräna.Jag har fått livskvaletet som jag inte kunde drömma om i början .Och en stor vinst för hälsan 15kg lättare.
 
Jag och mina barn tackar dig Arne och du kommer aldrig att glömmas i våran familj. Det lär höra talas om hur mormor blev frisk.
 
För evigt tacksam ,du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta  :-)
 
Hrönn

 

 

Klicka på knappen nedan för att boka tid, alternativt maila mig: arne@kinesiologen.nu

     Boka Tid